history

Hakkımızda

Merhum Kurucumuz Sayın İhsan DİRİKOÇ'u Saygı ve Minnetle Anıyoruz

Tesisimiz 1992 senesinde merhum kurucumuz Sayın İhsan DİRİKOÇ tarafından ülkemizin hizmetine açılmıştır. Kendisi Almanya’da Makine Mühendisliği eğitimini bitirdikten sonra 1983’te Türkiye ye dönüş yapmış olup ülkesine en faydalı şekilde hizmet vermek adına çeşitli projeler incelemiştir. Bu araştırmaların sonucunda zamanının en üstün teknolojisi ile İstanbul Anadolu yakasında bir soğuk hava deposu kurmaya karar vermiştir. Gelişmiş Alman-Hollanda teknolojisini kullanarak ve Avrupa eğitiminin vermiş olduğu zihniyet ve titizlikle, Dirisan Soğuk hava depoları 6 odası ve şok tüneli ile 1992’de hizmete sunmuştur. 2000’li yılların başında, şirketin başarısı ve artan talebin karşısında, kurucumuz Dirisan Soğuk hava depoları için büyütme kararı alır ve birkaç sene içerisinde tesisimize 5 yeni soğuk oda ünitesi kazandırmıştır.

Hikayemiz

 

2020 yılının sonunda, kurucumuzun vefatından sonra, kızı Sevda Dirikoç Cordier şirketin başına geçmiştir. Kendisi Fransa’da eğitim görmüş olup Hücresel biyoloji alanında Doktora sahibidir ve uzun yıllar Avrupa’da İlaç ve kozmetik sanayisinde Ar-Ge müdürü olarak çalışmıştır. Babasının acı ve ani kaybından sonra, Avrupa’da kazandığı deneyimi ve disiplini Türkiye’ye getirerek Dirisan Soğuk hava Tesislerinin Genel müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Aynı zamanda eşi Sylvain Cordier de şirketin operatör direktörlüğü pozisyonuna atanmıştır. Kendisi önceki deneyimlerini Fransa’da perakende ticaret ve bankacılık sektörlerinde kazanmıştır. 

Yeni yönetimimiz şirketi hızlı bir şekilde modernize etmek için çeşitli girişimlerde bulunmuştur hem teknik ekipmanların yenilenmesi hem de hijyen ve güvenlik normlarının en üst düzeyde uygulanması açısından. Ayrıca çalışma yöntemlerini geliştirerek (otomasyon ve genel takip sistemleri) ve çalışan ekiplere yeni bir dinamizm aşılayarak, yeni yönetim şirketimizin geleceği için önemli katkılarda bulunmuştur. Bu çalışma her gün devam etmektedir…

Yönetim Ekibi
Sevda Dirikoç Cordier
Sevda Dirikoç Cordier

GENEL MÜDÜR ve YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Sylvain Cordier
Sylvain Cordier

Operasyon Direktörü

Salih Tez
Salih Tez

Depo Yöneticisi

Melih Bayar
Melih Bayar

Gıda Mühendisi

Gülsüm Çelik
Gülsüm Çelik

Muhasebe Sorumlusu

Forklift Ekibi
Teknik Ekip